Translate

Туршии



Пълнени камби

Продукти:
1 кг зеле /може и червено/
2 кг камби
200 гр. моркови
1 връзка целина /без корена/
оцет, черен пипер на зърна, сол, захар, олио и чесън

Начин на приготвяне:
Изчистените от семките камби се нареждат в тавичка. Във всяко се слага скилидка чесън, 2-3 зърна черен пипер, нарязана целина, както и:
1 малка кафена лъжичка сол;
1 малка кафена лъжичка захар;
1 ч. л. вода;
1 ч. л. оцет;
1 ч. л. олио.
Камбите се напълват с нарязото зеле и настърганите моркови. Запичат се  във фурната до лека промяна на цвета им. Нареждат се топли в буркани и се притискат. След това се запечатват и обръщат надолу с капачките.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар