Заек по ловджийски
Продукти:
1 заек
2 моркова
5 глави кромид лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 к.ч. олио
1/2 пакетче масло
2 домата
200 мл. бяло вино
дафинов лист
1 ч.л. зеленчукова подправка
сол
черен пипер
1 глава чесън
бахар
пресен магданоз
Приготвяне:
Нарязваме заека на порции и го запържваме от двете страни до зачервяване. Прехвърляме месото в глинен гювеч, добавяме ненарязания лук, нарязаните
на едро моркови, ситно нарязания домат, чушките и останалите продукти. Наливаме вода до височината на продуктите и добавяме виното. Запечатваме с фолио и печем около 2 часа и половина на умерено загрята фурна на 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар