Свинска супа със зелева чорба
Продукти:
300-400 г шарено свинско месо от гърдите
1 литър зелева чорба
1 праз
яйце
2-3 лъжици кисело мляко
фиде
олио
черен пипер
чубрица
магданоз
Приготвяне:
Празът се задушава в олиото. Добавя се свинското месо и се запържва леко. Налива се зелевата чорба. След като се свари месото се добавя вода до постигане на подходящ солен вкус и се слага фидето. Супата се застройва със сместа, получена от разбитото яйце и кисело мляко.
Картофена супа
Продукти:6-7 картофа
1 морков
1 чушка
2 глави лук
2 - 3 скилидки чесън
яйце
2-3 лъжици кисело мляко
фиде
сол
чубрица
черен пипер
олио
магданоз
Приготвяне:
Лукът и морковите се задушават в олиото, прибавят се скилидките чесън, чушката и нарязаните на дребно картофи. Добявя се вода и подправките. След като се свари се слага фидето. Застройва се с разбитото яйце и киселото мляко. Поднася се със свеж магданоз.
Пилешка супа по селски
Продукти:500 гр. пилешко месо
1 пилешки дроб
1 пилешка воденичка
1 пилешко сърце
2 бр. картофи
1 морков
1 зелена чушка
1 яйце
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
фиде
1 с.л. кисело мляко
сол
черен пипер
чубрица
Приготвяне:
Пилето и зеленчуците се варят в литър и половина подсолена вода. Месото се обезкостява и се връща обратно в бульона. Прибавят се карантиите и останалите подправки. Оставя се да поври 5-6 минути. Застройва се със сместта от кисело мляко и яйце. Поднася се с нарязан магданоз.
Супа от агнешки дреболии /Курбан чорба/
Продукти:500 - 600 гр. агнешки дреболии
1 морков
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
70 гр. ориз
3 щипки чубрица
3 листенца тарос /естрагон/
1 яйце
магданоз
целина
джоджен
сол
черен пипер
1 домат
Приготвяне:
Агнешките дреболии се сваряват и се нарязват на дребно. Морковът се настъргва и се запържва заедно с лука. Всичко се слага да поври заедно. Накрая се застройва с разбития жълтък. Сервира се с поръсена целина или магаданоз. Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар