Пънчета
Продукти:1 готово тесто
1 яйце
150 г сирене
маргарин
Приготвяне:
Смесва се разбитото яйце и сиренето. Тестото се разстила с точилка и от край до край се разпределя плънката. Навива се, след което се нарязва на 4 см. В намазнена тавичка се нареждат пънчетата. Отгоре се слага маргарин на няколко места и се пече до златист цвят.
Търновски милинки
Продукти:1 готово тесто
1 яйце
200 г сирене
2 -3 с. л. олио
1-2 с. л. брашно
100 г масло
сол
Приготвяне:
От тестото се оформят топчета с еднаква големина. Най-добре е ръцете да са намазнени обилно. Подреждат се в подходяща тава едно до друго. Приготвя се смес от 1-2 с. л. брашно, 70 г запържено масло, 1 с. л. вода, 1 яйце и натрошено сирене. Тези продукти се разбиват добре и се заливат милинките. Пекат се в силно загрята фурна на 200 градуса. Поднасят се с айрян.
Лопушник
Продукти:150-200 гр лопуш
1 пакет точени кори
300 гр сирене
1 с.л олио
1 яйце
200 мл кисело мляко
50 гр ориз
сол черен пипер
4-5 стръка пресен чесън/по желание/
магданоз/по желание/
Приготвяне:
Оризът се сварява, а лопушът се нарязва и запържва. След това се смесват заедно с магданоза, сиренето и черния пипер. Корите се разстилат и сместта се нарежда през една кора и се пече до зачервяване. Тогава се прибавя разбитото с кисело мляко яйце и дозапича.
Няма коментари:
Публикуване на коментар