Агнешко с ориз на фурна
Продукти:
1 кг агнешко месо
2 глави лук /1 връзка пресен лук/
1 морков
1 ч. ч. ориз
олио
черен пипер
сол
пресен девисил
Начин на приготвяне:
Агнешкото месо се сварява в подсолена вода. Задушаваме лука в олиото и добавяме ориза да се запържи. Разстиламе сместта в тавичка и прибавяме агнешкото и подправките. Накрая изсипваме бульона от месото докато стигне 2/3 от височината на продуктите. Печем на умерена фурна до готовност.
Продукти:
2 кг ярешко месо
1 връзки зелен лук
5-6 скилидки чесън
1 връзка зелен чесън
джоджен
естрагон
бахар
дафинов лист
червен пипер
черен пипер
сол
1 ч.ч. бира
Начин на приготвяне:
Продукти:
1 бр. агнешки дроб
1 агнешко було
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен джоджен
сол
черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Измиваме черния дроб и го накисваме в подсолена вода за около час. Нарязваме го на кубчета и подправяме с черен пипер. Овалваме черния дроб в наситнените лук и джоджен и всяко парче загъваме поотделно в булото. Нареждаме ги в намазнена тавичка и запичаме до готовност в предварително загрята на 180 гр. фурна.
1 бр. агнешки мозък
1 бр. агнешки език
1 връзка магданоз
1/2 връзка пресен лук
1/2 връзка чесън
сол
черен пипер
Печено ярешко месо
Продукти:
2 кг ярешко месо
1 връзки зелен лук
5-6 скилидки чесън
1 връзка зелен чесън
джоджен
естрагон
бахар
дафинов лист
червен пипер
черен пипер
сол
1 ч.ч. бира
Начин на приготвяне:
Месото се осолява добре, поръсва се с черен и червен пипер. Ярешкото се шпикова със скилидките чесън и се поставя в тавата, където са нарязаните връзки лук и чесън. Добавят се клончета джоджен и останалите подправки. Накрая се налива бирата и малко вода. Загъваме тавата с фолио и печем около 2 часа. След това махаме фолиото и печем до получаване на златист загар. Поднася се с гарнитура от печен ориз и зелена салата.
Агнешки дроб в було
1 бр. агнешки дроб
1 агнешко було
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен джоджен
сол
черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Измиваме черния дроб и го накисваме в подсолена вода за около час. Нарязваме го на кубчета и подправяме с черен пипер. Овалваме черния дроб в наситнените лук и джоджен и всяко парче загъваме поотделно в булото. Нареждаме ги в намазнена тавичка и запичаме до готовност в предварително загрята на 180 гр. фурна.
Агнешки специалитет /Агнешки мозък и агнешки език/
Продукти:1 бр. агнешки мозък
1 бр. агнешки език
1 връзка магданоз
1/2 връзка пресен лук
1/2 връзка чесън
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Мозъкът и езикът се сваряват. Обелват се от кората. Осоляват се с черен пипер и сол. Преди поднасяне се поръсват с наситнените чесън и лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар