Пълнени пилешки гърди
Продукти:
1 кг пилешки гърди
100 гр топено сирене
150 гр черни маслини
4-5 кисели краставички
2-3 малки моркова
100 гр царевица от консерва
20 средно големи гъби печурки
150 гр бекон
150 гр кашкавал
сол
черен пипер
олио
магданоз
естрагон
Приготвяне:
Пилешките гърди се разцепват надлъжно и се подправят със сол и черен пипер. Маслините се обезкостяват, беконът, краставичките, морковите и гъбите се нарязват, добавя се царевицата и всичко се запържва за около 10 минути. Добавят се сол, черен пипер и естрагон. Филетата се напълват с така получената смес, прибавя се топеното сирене и се затварят, като се промушват с дървени шишове. Поставят се в тавичка и се запичат на умерена фурна за 20-30 минути. Малко преди да са готови пълнените пилешки гърди се покриват с нарязан на ивици кашкавал и се дозапичат до получаване на хрупкава коричка.
8 пилешки бутчета
2 ч.ч. светла бира
сол
черен пипер
маргарин
3 с.л. олио
Приготвяне:
Пилешките бутчета се измиват и посоляват. Подреждат се в тавичка и се поръсмат с черен пипер и се поливат с олио. Върху всяко бутче се слага по малко маргарин. Накрая се налива бирата и малко вода. Пече се на предварително загрята на 180-200 градуса фурна докато се получи златист загар. Поднася се с гарнитура по желание.
1 цяло пиле
300 гр картофи
2 големи моркова
сол
черен пипер
2 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. бяло вино
маргарин
Приготвяне:
Пилето се измива и осолява хубаво отвън и отвътре, поръсва се с черен и червен пипер. Картофите се обелват и нарязват на шайби, а морковите на кубчета. Зеленчуците се подправят със сол и черен пипер. В плик за печене се поставя пилето, а около него се изсипват картофите и морковите. Върху месото се намазва маргарин и се добавя бялото вино. Пликът се затваря и се поставя в тавичка. Пече се около 30-40 минути на 200 градуса. Когато е готово пликът се отстранява и месото се запича още за 5-6 минути.
2 бр. патешки бутчета
2 бр. моркови
4 средно големи картофа
4 глави лук
сол
черен пипер
1-2 с.л. олио
За маринатата:
100 гр ситно нарязани подправки - магданоз,
розмарин, мащерка, копър, риган
2 с.л. дижонска горчица
настъргана кора от портокал
125 мл сок от ябълка
50 мл. коняк
3 бр. дафинов лист
черен пипер
Приготвяне:
Патешките бутчета стоят в марината най-малко 12 часа. След това се пържат. Маха се получената мазнина. Зеленчуците също се запържват като се добавят 3 с.л. от прецедената марината. След като се позадушат зеленчуците и патешкото се прехвърлят в тава и се пекат за 30-40 минути на 150 градуса.
пуешки гърди
За маринатата:
соев сос
лимонов сок
горчица
бял пипер
черен пипер
олио
сол
ракия
Приготвяне:
Бялото месо престоява минимум 6 часа в маринатата, съставена от горепосочените продукти. Лимоновият сок може да се замени със сок от грейпфрут. По желание може за се сложи 1 с. л. пчелен мед. Пече се на фурна от двете страни до готовност.
Продукти:
1 брой горен пуешки бут
2 глави лук
1 бр. пащърнак
магданоз
бира
2 с. л. мед
черен пипер
магданоз
Приготвяне:
Печени пилешки бутчета с бира
Продукти:8 пилешки бутчета
2 ч.ч. светла бира
сол
черен пипер
маргарин
3 с.л. олио
Приготвяне:
Пилешките бутчета се измиват и посоляват. Подреждат се в тавичка и се поръсмат с черен пипер и се поливат с олио. Върху всяко бутче се слага по малко маргарин. Накрая се налива бирата и малко вода. Пече се на предварително загрята на 180-200 градуса фурна докато се получи златист загар. Поднася се с гарнитура по желание.
Печено пиле със зеленчуци в плик за печене
Продукти:1 цяло пиле
300 гр картофи
2 големи моркова
сол
черен пипер
2 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. бяло вино
маргарин
Приготвяне:
Пилето се измива и осолява хубаво отвън и отвътре, поръсва се с черен и червен пипер. Картофите се обелват и нарязват на шайби, а морковите на кубчета. Зеленчуците се подправят със сол и черен пипер. В плик за печене се поставя пилето, а около него се изсипват картофите и морковите. Върху месото се намазва маргарин и се добавя бялото вино. Пликът се затваря и се поставя в тавичка. Пече се около 30-40 минути на 200 градуса. Когато е готово пликът се отстранява и месото се запича още за 5-6 минути.
Мариновани патешки бутчета
Продукти:2 бр. патешки бутчета
2 бр. моркови
4 средно големи картофа
4 глави лук
сол
черен пипер
1-2 с.л. олио
За маринатата:
100 гр ситно нарязани подправки - магданоз,
розмарин, мащерка, копър, риган
2 с.л. дижонска горчица
настъргана кора от портокал
125 мл сок от ябълка
50 мл. коняк
3 бр. дафинов лист
черен пипер
Приготвяне:
Патешките бутчета стоят в марината най-малко 12 часа. След това се пържат. Маха се получената мазнина. Зеленчуците също се запържват като се добавят 3 с.л. от прецедената марината. След като се позадушат зеленчуците и патешкото се прехвърлят в тава и се пекат за 30-40 минути на 150 градуса.
Страхотни пуешки гърди на фурна
Продукти:пуешки гърди
За маринатата:
соев сос
лимонов сок
горчица
бял пипер
черен пипер
олио
сол
ракия
Приготвяне:
Бялото месо престоява минимум 6 часа в маринатата, съставена от горепосочените продукти. Лимоновият сок може да се замени със сок от грейпфрут. По желание може за се сложи 1 с. л. пчелен мед. Пече се на фурна от двете страни до готовност.
Пуешки бут в плик за печене
Продукти:
1 брой горен пуешки бут
2 глави лук
1 бр. пащърнак
магданоз
бира
2 с. л. мед
черен пипер
магданоз
Приготвяне:
Бутът се натрива обилно със солта и пипера. Морковите и пащърнакът се нарязват на еднакви по големина кубчета. Зеленчуците се слагат като подложка на бута. Прибавят се бира и вода, както и подправките. Пликът се завързва като се правят малки дупчици по него. Пече се 3 часа на 160 градуса. Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар