Телешки жили в гърне
Продукти:
1,200 - 1,500 кг телешки жили
0,500 кг картофи
10 малки глави лук
2 глави чесън
3-4 моркова
1 връзка пащърнак
хрян
1 връзка магданоз
200 мл доматено пюре
10-15 зърна черен пипер
бахар
дафинов лист
девисил
сол
червен пипер
целина
индийско орехче
2 ч. ч. червено вино
2-3 с. л. олио
2 ч. ч. вода
2 с. л. брашно
Начин на приготвяне: Зеленчуците се нарязват на едро, а жилите на късове около 5-6 см. Намазнява се гювеча и започват да се редят продуктите в следната последователност: лук на цели глави, картофи, моркови, телешките жили, пащърнак, хрян, картофи, моркови, лук . Подправките се разпределят равномерно. Добавя се доматеното пюре, виното и водата, като целта е течността да покрие продуктите 2-3 пръста. Накрая се слага и брашното размито с малко вода. Гювечът се запечатва с тесто или фолио. Слага се на студена фурна и се пече 1 час на 200 градуса, и 4-5 часа на 100-150 градуса. Периодично се долива вода или вино.
Няма коментари:
Публикуване на коментар